Walk the Light at the V&A

An installation that enables visitors’ movements to control the change in lighting through the V&A’s Exhibitions Road tunnel.

London, UK – 2012

Credits:

Client: London Design Festival, Victoria & Albert Museum
Location: V&A, London, UK
Sponsored by: Philips Lighting
Design & Concept: Cinimod Studio
Digital & Technical Production: Cinimod Studio
Lighting Supply: Philips Lighting
Thermal Cameras: White Wing Logic
Camera Monorail System: Mark Roberts Motion Control
Aluminum Structure: LiteStructures

 

This experimental interactive lighting design project created a band of white light which physically followed the visitor, forming a bright line of light tracking his/her journey. As one person passed, the white light jumped to the next arrival. Either side of the white band, washes of strong colour were pushed and pulled along the tunnel, creating an ambient lighting effect that represented the overall ebb and flow of the traversing visitors. Throughout the day, these colours shifted in hue and saturation, as they responded to the prevailing direction of the crowds’ movement.

Using a combination of technologies, including thermal camera tracking and Philips LED lighting mounted on a moving monorail, Walk the Light demonstrated lighting design’s increasing sophistication as it playfully and beautifully transformed the arrival experience at the Victoria & Albert Museum.

Walk the Light was a site specific installation at the Victorai & Albert Museum commissioned for the London Design Festival 2012 and sponsored by Philips Lighting.

 

Behind the Scenes


   

Related Projects